Enstitü yetkilileri ile nasıl iletişime geçebilirim?
Enstitümüzdeki idari işlerle ve akademik danışmanlarla iletişimi sağlamak için e-posta yöntemini tercih etmekteyiz. Merak ettiğiniz veya çözülmesini talep ettiğiniz konular için lee@nisantasi.edu.tr adresinden bize e-posta yoluyla ulaşabilirsiniz. Gün içerisinde 12:00’den önce attığınız e-postalar aynı gün içerisinde; 12:00’den sonra attığınız e-postalar ise en geç ertesi gün cevaplanacaktır. İletişim kurarken, Üniversitemiz tarafından size tanımlanan öğrenci mailinizi kullanmanızı rica ederiz.
Öğrenci belgesi nasıl alınır?
Öğrenci belgenizi doğrulama kodlu biçimde e-devlet üzerinden alabilirisiniz. Üniversiteden onaylı öğrenci belgesi için ise kampüse gelip “Öğrenci İşleri” ofisine başvurmanız gerekmektedir.
Öğrenci kimliğimi nereden ve nasıl alabilirim?
Üniversitemiz tarafından sizin için hazırlanan öğrenci kimliğini Kampüsümüze gelerek NISHCARD ofisinden mesai saatleri içinde alabilirsiniz. Unutmayın ki, kampüse girebilmek başta olmak üzere sınavlara katılabilmeniz, kütüphane ve diğer alanlardan faydalanabilmeniz için öğrenci kartınızı almalısınız.
Öğrenci Bilgi Sistemi (OBİS) nedir ve nasıl erişilir?
Öğrenci bilgi sistemi (OBİS) ders kaydı yapabileceğiniz, notlarınızı görüntüleyebileceğiniz, resmi evrak talep edebileceğiniz sistemdir. obis.nisantasi.edu.tr adresi üzerinden erişebileceğiniz sisteme ilk giriş baba adı, kimlik numarası ve doğum tarihinizi girmelisiniz. İlk şifre oluşturma kısmında baba adını büyük harflerle yazınız. Şifre ile ilgili sorun yaşadığınızda HELP sistemine yazarak anlık yardım talep edebilirsiniz.
Öğrenci E-posta hesabı nasıl kullanılır?
Üniversitemizde öğrenci e-posta adresi, öğrencilerimizin eğitim sürecinde iletişim ve akademik işlerini yönetmeleri için sunulan önemli bir araçtır. Bu e-posta adresi size, üniversiteyle olan tüm iletişimde ve akademik faaliyetlerinizde aktif olarak kullanmanız için tahsis edilmiştir. Öğrenci e-posta bilgilerine, size özel olarak verilen kullanıcı adı ve şifreyle erişilebilir. E-posta almak veya göndermek için üniversitemizin resmi e-posta ara yüzünü kullanmanız gerekmektedir. E-posta ara yüzüne http://mail.nisantasi.edu.tr adresinden erişim sağlayabilirsiniz. Kullanıcı adı olarak “Öğrenci Numaranızı” (Örnek: 20189121520@std.nisantasi.edu.tr şeklinde yazarak, şifre kısmına ise OBİS şifrenizi kullanabilirsiniz. Örnek olarak, e-posta adresiniz: 20189121520@std.nisantasi.edu.tr ve şifreniz: *** (OBİS ŞİFRESİ) olacaktır. E-posta ara yüzüne giriş yapmak için verilen bilgilerle güvenli bir şekilde oturum açabilir ve e-posta iletişiminize başlayabilirsiniz.
Ders programlarımı nereden öğrenebilirim?
Enstitümüzde ders programları hem web sitemiz hem de OBİS üzerinden öğrencilerimize duyurulur. Güncellemeler ile ilgili öğrencilerimize e-posta üzerinden bilgilendirme yapılmaktadır. Ders programları dersler başlamadan 15 gün öncesinde ilan edilir. Güncellemeler hakkında bilgilendirme e-posta yoluyla yapılır.
Ders kaydı işlemleri nasıl yapılır?
Öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerine katılabilmeleri ders kaydı yapmaları gerekmektedir. İlgi alanları doğrultusunda alınmak istenen dersler OBİS üzerinden seçilir. Programınızda alacağınız derslerin listesi ve ders programı hakkında bilgi almak için akademik danışmanınızla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Ders kaydı yapılmaması durumunda öğrencilik durumu “pasif” görünür. Akademik takvimde belirtilen tarihlerde ders kaydı yapmayı unutmayınız.
Akademik danışmanım kimdir ve nasıl iletişime geçebilirim?
Akademik danışmanınız, yüksek lisans programınız boyunca size rehberlik edecek ve akademik performansınızla ilgili destek sağlayacak önemli bir kaynaktır. İlk adımda akademik danışmanınızla iletişime geçmenizi önemle hatırlatırız. Akademik danışmanınızın kim olduğunu OBİS üzerinden görebilirsiniz.
Lisansüstü yönetmeliği nedir ve nereden erişebilirim?
Enstitümüze kayıtlanan tüm öğrencilerin önemle incelemesi gereken metinlerden biri Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğidir. Enstitümüzün işleyişi ile ilgili tüm bilgilere yönetmelikten ulaşabilirsiniz.
Akademik Takvim nedir?
Derslerin başlama ve bitişi, sınav tarihleri ve eğitim süreciniz ile ilgili tüm tarihlere akademik takvimden erişebilirsiniz.
Formlar Nereden Alınır ve Nasıl Doldurulmalıdır?
Enstitümüzde çeşitli işlemleri tamamlamak ve resmi süreçlere dahil olmak için bazı formları doldurmanız gerekebilir. Bu formlar, öğrenci statünüzü güncellemek, mezuniyet işlemleri, kayıt dondurma ve diğer çeşitli öğrenci hizmetleri için kullanılmaktadır. Formların doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulması, işlemlerinizi hızlı ve sorunsuz bir şekilde tamamlamanız açısından önemlidir. Formlar imzalar tam biçimde, elden enstitü sekreterliğine teslim edilmelidir. Teslim ettiğinize dair “Başvuru Numarası” alabilirsiniz.
Kütüphane ve diğer kaynaklara nasıl erişebilirim?
Üniversite kütüphanesi ve diğer akademik kaynakları keşfetmeniz, ders çalışmalarınız ve araştırmalarınız için önemli bir destek sağlayacaktır.
Sosyal ve sportif etkinliklere nasıl katılabilirim?
Kampüs ve çevresinde düzenlenen sosyal etkinliklere katılarak yeni insanlarla tanışabilir ve üniversite yaşamının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca ilgi alanlarınıza yönelik öğrenci kulüplerine katılmak, etkileşimde bulunmak ve deneyim kazanmak için fırsatlar sunar. Kampüsümüzün tüm sportif ve sosyal etkinliklerine katılabilirsiniz. Etkinlikleri takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
Derslerde devamsızlık hakkımız ne kadar?
Derslere devam zorunlu olup, en fazla %30 oranında devamsızlık yapabilirsiniz. Rapor vb. mücbir sebepler bu süreye dahildir.
Üniversitede otopark mevcut mu?
Kampüsümüzde öğrencilerimizin ücretli olarak kullanabilecekleri otopark mevcuttur. Detayları için tıklayınız.
Dersler saat kaçta işlenmektedir?
Enstitümüzde dersler 18:00 ve 20:00 seanslarında işlenir. Öğrencilerin dersleri tezli yüksek lisans ve doktora programlarında bir gün; tezsiz yüksek lisans programlarında ise iki güne toplanacak şekilde planlanır. Uygulamalı derslerin olduğu programlarda bu planlama değişebilmektedir.
Sanal Kampüste dersler kaydoluyor mu?
Evet, sanal kampüste dersleriniz, istediğiniz zaman tekrar izleyebileceğiniz şekilde kaydedilir.
Online derslerde yoklama alınıyor mu?
Online derslerde de tıpkı örgün derslerde olduğu gibi yoklama alınmaktadır. Bu derslerde devamsızlık hakkınız %30’dur.
Ders seçimini nasıl yapmam gerekir?
Ders seçimi OBİS üzerinden online yapılmaktadır, kampüse gelmenize gerek yoktur. Her dönem başında duyurular kısmında yayımlanan kılavuza göre seçimlerinizi yapıp danışman onayına göndermelisiniz. Doğru ders seçimi yaptıysanız onaylanır, değilse OBİS üzerinden sizlere mail yoluyla bilgi verilir. Lütfen takip ediniz.
Tez dönemindeyim yine de ders kaydı yapmam gerekir mi?
Evet, tez döneminde olsanız bile, “Yüksek Lisans Tezi” dersini seçmeniz gerekir. Doktora öğrencisi iseniz, bulunduğunuz aşamaya göre yeterlik, tez önerisi, tez izleme veya tez savunması derslerinden birini seçmelisiniz.
Comments are closed.