1.1.Kuruluş
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli / Tezsiz) yüksek lisans programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı olarak, 2020 yılında kurulmuştur.
1.2.Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Yüksek Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar. Ayrıca, çalışma alanlarına göre “Uzman” unvanını da elde ederler. Bu unvan, mezunların uzmanlık düzeyinde bilgi ve becerilere sahip olduklarını ve çalışma alanlarındaki uzmanlık pozisyonlarına başvurabileceklerini gösterir.
1.3.Derecenin Düzeyi
Yüksek Lisans
1.4.Program Dili
Programın dili Türkçe’dir.
1.5.Kontenjan
Programın kontenjanı her yarıyıl için anabilim dalı başkanlığının önerisi, Enstitü kurulu onayı ile belirlenir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan maksimum kontenjan, her dönem için tezli programda 15 (onbeş), tezsiz programda 30(otuz)’dur. Enstitü tarafından öğrenci kabul yönetmeliklerine uygun olarak ilan edilir.
- PROGRAM HAKKINDA
- BAŞVURU, KABUL VE KAYIT KOŞULLARI
2.1. Başvuru Koşulları
Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm veya Gıda Mühendisliği bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilir. Bu bölümlerin dışında başka bir lisans bölümünden mezun olan öğrencilere bilimsel hazırlık uygulanır. Başvuru için Tezli programda ALES Sözel Puan türünden en az 55 puan alınmış olması gerekmektedir. Tezsiz programda ALES zorunluluğu bulunmamaktadır.
2.2. Değerlendirme ve Kabul
Adayların Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi Enstitü Kurulu onayı ile değerlendirme kriterleri her dönem başında belirlenir. Adayların yazılı/sözlü bilim sınavına girmesi veya portfolyo sunması istenebilir. Kriterlere uyan ve sınavlardan başarılı bulunan öğrenciler akademik takvimde sunulan tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlamalıdır.
2.3. Kayıt Koşulları
Adaylar, Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi üzerine Enstitü Kurulu tarafından uygun bulunan ve YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir lisans diplomasına sahip olmalıdır. Yabancı Dil ve ALES puanları, ÖSYM tarafından belirlenen geçerli tarihlerde alınmış olmalıdır. Programın kayıt şartı her dönem başında belirlenir ve ilan edilir.
2.4. Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına Yönelik Kurallar
Öğrencilerin önceki öğrenim ve kazanımları, yönetmeliklere uygun olarak tanınabilir ve bu doğrultuda gerekli derslerden muafiyet sağlanabilir. Tanınma ve muafiyet işlemleri için öğrencinin başvurusu, Anabilim Dalı Başkanlığı’nın önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun onayı ile gerçekleşir.
2.5. Burs ve Ücretler: Programın burs ve ücretleri, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından yönetmeliklere uygun olarak belirlenir. Aday öğrenciler, Enstitü tarafından dönem başında ilan edilen tarihlerde başvuru ve burs koşullarını inceleyerek başvuru yapabilir. Güncel Başvuru, Kabul ve Kayıt Koşulları için TIKLAYINIZ. - MEZUNİYET KOŞULLARI
3.1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları TEZLİ Yüksek Lisans Programı:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları tezli yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için ilk iki yarıyılda toplam 21 kredilik 7 adet dersi başarıyla geçmeleri gerekir. Buna ilave olarak, program öğrencilerinin ikinci yarıyılda bir seminer dersi ile üçüncü ve dördüncü yarıyılda yüksek lisans tez çalışmasından başarılı olmaları gerekmektedir. Programı tamamlamak için minimum süre 4 yarıyıl, maksimum süre ise 6 yarıyıldır.
3.2. Gastronomi ve Mutfak Sanatları TEZSİZ Yüksek Lisans Programı:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları tezsiz yüksek lisans programına kabul edilen öğrencilerin yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak mezun olabilmeleri için toplam 30 kredilik 10 adet dersi başarıyla geçmeleri gerekir. Buna ilave olarak, öğrencilerin bir dönem projesi çalışmasından başarılı olmaları gerekmektedir. Programı tamamlamak için minimum süre 2 yarıyıl, maksimum süre ise 3 yarıyıldır. - PROGRAM MÜFREDATI VE BİLGİ PAKETİ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları tezli yüksek lisans programı ders içerikleri ve müfredat bilgisi için
TIKLAYINIZ.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları tezsiz yüksek lisans programı ders içerikleri ve müfredat bilgisi için TIKLAYINIZ.
Bologna Bilgi Paketini indirmek için TIKLAYINIZ.
EBP üzerinden incelemek için TIKLAYINIZ. - AKADEMİK KADRO
Anabilim Dalı Başkanı
Doç. Dr. Zehra Dilistan SHIPMANÖğretim Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Ali PAŞAZADE
Dr. Öğr. Üyesi Berna ÖZTÜRK
Dr. Öğr. Üyesi Gamze ŞANLI AK
Dr. Öğr. Üyesi Gizem ÇORMAN
Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren VAPUR - İLETİŞİM
Akademik Bilgi Edinme
Doç. Dr. Zehra Dilistan SHIPMAN
(Anabilim Dalı Başkanı) dilistan.shipman@nisantasi.edu.trEnstitü Müdürlüğü
E-posta : lee@nisantasi.edu.tr
Telefon : 02122101010 (1500-1502-1503-1505-1508)Öğrenci İşleri
E-posta : oidb_nu@nisantasi.edu.tr
Telefon : 02122101010Mali Konular
E-posta : maliisler@nisantasi.edu.tr
Telefon : 02122101010 (Dahili: 1060-1065-1062-1091-1090)