İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Biyoteknoloji Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Cavit Kerem Kayhan ve çalışma arkadaşlarının yapmış olduğu “Tubule‑U‑Net: A Novel Dataset And Deep Learning‑Based Tubule Segmentation Framework İn Whole Slide İmages Of Breast Cancer” adlı çalışma dünyanın en prestijli dergilerinden Nature Scientific Reports’da yayınlanmıştır. Yaptıkları bu çalışma meme kanserinde tübül oluşumunu erken evrede tespit etme ve skorlamaya imkan vermektedir. Bu program aynı zamanda uzmanlara yardımcı olacak olan pratik, kesin ve doğru bir bilgisayar destekli sistem sağlamanın yanı sıra diğer skorlama parametlrelerinin değerlendirilmesinde bilgisayar destekli sistemlerin geliştirilmesine de önayak olacaktır.

Makaleye ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ